Overwaarde hypotheek afbeelding

Overwaarde hypotheek

Als u overwaarde heeft op uw woning, zijn er verschillende mogelijkheden om deze overwaarde te benutten:

  1. Verkoop van de woning: Wanneer u besluit uw woning te verkopen, komt de overwaarde vrij. Na het aflossen van uw hypotheekschuld ontvangt u het resterende bedrag. Dit kunt u gebruiken voor andere doeleinden, zoals de aankoop van een nieuwe woning, investeringen of het aflossen van schulden.
  2. Hypotheek verhogen: Als u in uw huidige woning wilt blijven wonen, kunt u ervoor kiezen om uw hypotheek te verhogen. Dit houdt in dat u een nieuw leningdeel toevoegt aan uw bestaande hypotheek, gebaseerd op de overwaarde. U kunt het vrijgekomen geld gebruiken voor bijvoorbeeld verbouwingen, investeringen of andere uitgaven.
  3. Opeethypotheek: Een opeethypotheek stelt u in staat om de overwaarde van uw woning geleidelijk aan te gebruiken als aanvullend inkomen. U ontvangt maandelijks een bedrag op basis van de overwaarde, dat u bijvoorbeeld kunt gebruiken om uw pensioen aan te vullen. Houd er rekening mee dat een opeethypotheek gevolgen kan hebben voor uw erfenis en toekomstige woonsituatie.
  4. Verzilverhypotheek: Een verzilverhypotheek is vergelijkbaar met een opeethypotheek, maar hierbij wordt de overwaarde in één keer uitgekeerd. Dit bedrag kunt u vrij besteden, bijvoorbeeld voor het aflossen van schulden, het financieren van een grote uitgave of het verbeteren van uw woonsituatie. De rente wordt doorgaans bijgeschreven bij de lening.

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor aan de Guido Gezellelaan 74 of maak een afspraak onder telefoonnummer 0341-433810 Wij bekijken graag met u samen naar de mogelijkheden.

Gerelateerde pagina’s