Pakketverzekering afbeelding

Pakketverzekering

Uw schadeverzekeringen heeft u waarschijnlijk niet in een keer afgesloten, maar stuk voor stuk. Dat betekent dat u allemaal losse polissen heeft, waarvoor u afzonderlijk betaalt. Maar wist u dat u voordeliger uit kunt zijn door te kiezen voor een pakketverzekering?

Met een pakketverzekering kunt u al uw schadeverzekeringen onderbrengen in één enkel pakket. Hierdoor betaalt u slechts één keer poliskosten voor het gehele pakket, wat al een voordeel op zich is. Daarnaast ontvangt u een korting op de totaalpremie, die groter wordt naarmate u meer verzekeringen in uw pakket opneemt. Bij Richard van den Brink Verzekeringen en Hypotheken helpen we u graag om te bepalen of een pakketverzekering voordeliger is dan afzonderlijke polissen. Neem gerust contact met ons op, zodat we u hierbij kunnen adviseren.

Welke verzekeringen zitten in de pakketverzekering?

Verschillende schadeverzekeringen kunt u onderbrengen in de pakketverzekering zoals:

  • Autoverzekering
  • Inboedelverzekering
  • Opstalverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering

Niet meer onder- of oververzekerd

Indien u afzonderlijke polissen heeft, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde risico’s meerdere keren zijn verzekerd. Dit kan leiden tot oververzekering, waarbij u te veel premie betaalt. Aan de andere kant kunnen er ook hiaten ontstaan in uw verzekeringen, waarbij bepaalde risico’s niet voldoende gedekt zijn. Bij het samenstellen van een pakketverzekering zorgen wij ervoor dat de verzekeringen goed op elkaar aansluiten, waardoor onder- of oververzekering wordt voorkomen. Op die manier kunt u verzekerd zijn tegen de risico’s die u wenst, zonder onnodige kosten of hiaten in de dekking.

 

De premie

De premie van de pakketverzekering wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de gekozen verzekeringen, dekkingen en het aantal verzekeringen dat is opgenomen in het pakket.

Gerelateerde pagina’s